четвъртък, 3 декември 2009 г.

Eкскурзия във Венеция

Супер екскурзия във Венеция

Построена върху 120 малки острова, свързана с континента с 400 моста, Венеция е уникално място за вашите  почивки.

И не само от архитектурна гледна точка. Градът има 15 вековна вълнуваща история. Венеция е била морска република, в която над 1000 години е функционирала специфична политическа система със смесица на републикански и монархически елементи. В годините на своето могъщество, морският град държава е доминирал търговски, политически и военно над целия средиземноморски регион.

В епохата на Ренесанса (16-18 век) градът става център на културния живот в Европа. Процъфтява развитието на изкуствата. Вдъхновени от красотата и романтиката му, в града творят някои от най-великите скулптури и художници на съвремието. В този период е оформен архитектурния облик на града, построени са и са реставрирани величествени дворци, площади, мостове, църкви, които и до днес остават символ на града.

Един от символите на Венеция са гондолите и гондолиерите.
Това е традиционното превозно средство, което се използува от векове в града. То дава възможност за организиране на много и най-разнообразни екскурзии из гарда.

Венеция е най-добре да се посети през пролетта - тогава има по-малко туристи,а и миризмата от каналите не е толкова натрапчива. Затова планирайте вашата екскурзия в Венеция именно през този период. Задължително трябва да посетите площадът Сан Марко - централният площад, сърцето на Венеция, базиликата Сан Марко - един от най-величествените Християнски паметници, построена е преди повече от 1000 години (832 г), Дворецът на дожите - най-внушителната цивилна сграда на града, в продължение на векове тук е била резиденцията на Главния Дож и място откъдето се е управлявала републиката, Мостът на въздишките - най-романтичното място на днешна Венецияе, Канале Гранде - основната водна артерия на града,която го разделя на две части, Мостът Риалто - разположен в сърцето на града и се е превърнал в център на търговската зона на Венеция..