петък, 1 февруари 2013 г.

На почивка в еко селище Руминика – Велинград


Венеция е едно от най-романтичните места, които можете да посетите в Европа. Днес обаче ще ви разкажа за едно друго, също романтично място, но в България, където ако  можете ако не да отидете на екскурзия, то поне да прекарате една невероятна почивка с любимия човек.

Да, това е Велинград – балнеоложката столица на балканите. Тук не само имате огромен избор от места за настаняване – хотели с най-различен брой звезди, къщи за гости, вили, стаи за туристи,  че даже и хостели, но и почти всички от тях разполагат със спа центрове за малки и големи, където можете да се насладите на масажи с каквото се сетите, парни бани, джакузита и какви ли не още изкушения за съвременния човек в динамичния ни свят, който има нужда от релаксация.

Мога да ви препоръчам едно много добро място за почивка, което е на няколко километра от града, но пък също разполага със спа център, а и се намира сред природата. Това е Ruminika хотел до Велинград, който също така разполага и с вили, механа където ще ви сготвят каквото си пожелаете с екологични родопски продукти и забавления като туристически походи, риболов, офроуд приключения и други.

Аз лично бях там преди по-малко от две седмици и няма как да не ви го препоръчам, защото бяха идеални и откъм условия, и откъм обслужване. Освен това, Ruminika се намира на много стратегическо място – между Цигов чарк и Велинград, така че да можете да се насладите и на двете места, освен това съвсем наблизо има и интересни забележителности – пещера и средновековна крепост, сравнително добре запазена