сряда, 27 ноември 2013 г.

Венеция - един от най-възхитителните градове в Европа

Венеция е разположен в плитка лагуна на брега на Адриатическо море. Изграден е от множество плавателни канали и представлява един от най-интересните и очарователни градове в Европа. 

Във Венеция предвижването става с гондоли и лодки. Има специални лодки-таксита, които са на разположение на гостите на града и с удоволствие ще ви откарат където пожелаете. 
Венеция
Градът на мостовете притежава и изключително разнообразие от забележителности. Изключително впечатляваща е Националната библиотека. Тук се намира също площадът Сан Марко. В близост до него е Дворецът на доджовете. Може да посетите също Музеят Песаро, запазил едни от най-вълнуващите произведения на модерното изкуство, Дворецът Лонгена, Театърът Феникс – един от най-прочутите в Европа, впечатляващата Базилика Санта Мария дела Салуте, както и европейското гето. 

Говорейки за Венеция не може да подминем известния Канале Гранде – най-големият канал в града. По него се осъществява главният транспорт с гондоли, водни автобуси и водни таксита. На Канале Гранде се намира мостът Риалто. Известен е и мостът на въздишките, изграден от бял варовик, с малки прозорчета. 

Освен изключителни забележителност във Венеция ще намерите и невероятни заведения. Храната тук е наистина вкусна, а обстановката в ресторантите е много уютна и бляскава. Из града има и множество кафенета, нощни барове и клубове, очароващи с приятно обслужване и внимателно отношение.

Градът предлага и богато разнообразие от магазини – от тези на най-скъпите световно известни марки до малки пазарчета, предлагащи всякакви стоки. Рибният пазар Риалто привлича множество посетители. Оживената обстановка, рибарите и разнообразието от морски продукти ще ви заредят с много добро настроение.


Хотелите в града предлагат приказни удобства и топла атмосфера. Ще може да си отпочинете и да се заредите с много енергия.
 
Венеция наистина е град, блестящ с необикновения си облик и историческо богатство. Невероятните забележителности, плаващите лодки, каналите и тамошното гостоприемство – тук наистина всичко е впечатляващо. Насладете се и вие на Венеция.