вторник, 4 март 2014 г.

Венеция – неповторима смесица от архитектура и великолепие

Изпълнен с великолепие и романтика, Венеция е не само един от най-посещаваните градове в Европа, но и един от най-красивите. Самият град е съставен общо от 118 острова, който образуват т.нар. Венецианска лагуна. Тя е разположена между водите на реките По и Пиаве, на брега на Адриатическо море. 

Няма друг град като Венеция. Съставен е от над 180 канала и 450 моста като най-голям и най-интересен от всички е главният воден път– Канале Гранде. Около него може да видите над 170 уникални сгради, впечатляващи с интересните си и старовремски архитектурни елементи. Венеция има и сухоземна част, където са разположени значителен брой от забележителностите на града. Сред тях са площадът Сан Марко, базиликата Сан Марко, Дворецът на Доджовете, Дворецът Лонгена, Музеят Песаро и Базиликата Санта Мария дела Салуте.

Из каналите на Венеция
Предвижвайки се из Венеция винаги има какво да ви впечатли. Транспортът тук се осъществява чрез т.нар таксита-гондоли. Има също и водни автобуси, който плават из най-важните водни артерии. Над главния воден път във Венеция ( Канале Гранде ) се издига емблематичният за града Мост Риалто.

Посещавайки Венеция не само ще може да се насладите на невероятната атмосфера, която предлага града и на множеството архитектурни творения, но и на огромни пазари и елегантни бутици, каквито не сте виждали преди. В града се предлагат стоки на световноизвестни марки като Прада и Валентино, Шанел и Гучи. 

Едно от най-грандиозните събития в града е Венецианският карнавал. Събитието предизвиква интереса на милиони хора по света и е едно от най-посещаваните в цяла Италия. Можем да го опишем точно само с една дума – блясък.

И ако все още не сме ви убедили да посетите този невероятен град, то нека кажем и една дума лъскавите ресторанти и многообразните ястия, които може да опитате сред атмосферата на пищна и бляскава обстановка. Прелестни са и малките уютни кафенета, където да се насладите на вкусно питие или чаша горещо и ароматно кафе, наблюдавайки Канале Гранде или прекрасните гледки към площада и местните архитектурни шедъоври.

Венеция определено е град-мечта, пропит от великолепие и аристократизъм. Посетете и вие този невероятен град и се насладете на усещането да плаваш из водите на Венецианската лагуна.